Valpreventietraining op maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur in de Lindershof

In 2018 meldde gemiddeld elke 5 minuten een 65-plusser zich bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Bovendien overleden er 13 mensen per dag door een val! Daaruit blijkt wel dat vallen een groot maatschappelijk en gezondheidsprobleem is.

Dorpsplein Heesch heeft dit probleem al eerder bij de gemeente Bernheze onder de aandacht gebracht en dat heeft geleid tot subsidie voor een valpreventietraining die door Fysiocentrum Heesch gegeven wordt.
Fysio Centrum Heesch verzorgt, met een geriatrie fysiotherapeut, een valpreventietraining en daar kunt u zich voor opgeven. De training is op maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in sporthal Lindershof in Heesch en start in februari weer. De training duurt 8 weken; 2x per jaar wordt er een herhaling georganiseerd. Daarvoor worden alle deelnemers uitgenodigd!

De eigen bijdrage voor deze training is € 40,– (dat is € 5,– per middag). De lage bijdrage is mogelijk door subsidie van gemeente Bernheze.

Wilt u ook weer meer meedoen in de maatschappij en veiliger op pad, meldt u dan telefonisch aan voor het intakegesprek. U moet namelijk nog een kwartier zelfstandig zonder hulpmiddel kunnen lopen om deel te kunnen nemen.
Opgeven kan van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur via nummer 0412-457067, bij FysioCentrum Heesch, Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch


Let op! Er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar. Geef u dus direct op. Deze training is geïnitieerd door Dorpsplein Heesch – de sociale vraagbaak –