Durf te vragen

Dorpsplein en WIJ Heesch: de sociale vraagbaak en praktische hulpbron

Dorpsplein Heesch is er om te helpen bij vragen over de instanties die binnen Heesch hulp bieden bij jeugdproblematiek, zorg, welzijn en werk & inkomen. Er is meer verantwoordelijkheid bij de burger komen te liggen. Hoe zelfstandiger u blijft, hoe beter het is. De regels voor ondersteuning zijn echter niet altijd makkelijk en u wilt er wel eens een verkennend gesprek over.

Wat kan ik zelf doen?
Kan mijn familie mij helpen?
Kan iemand uit de omgeving helpen?  
Welke voorzieningen zijn er?

We willen graag dat mensen langer zelfstandig blijven. Dat mensen, ouderen en jongeren, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Soms kan dat alleen als zij wat ondersteuning krijgen. Bij voorkeur is dat van familie, buurtgenoten en vrienden, maar soms heeft u hulp nodig van derden. 

Dorpsplein Heesch heeft goede contacten met de gemeente en de verschillende dienstverleners op het gebied van jeugdhulp, zorg, welzijn en werk & inkomen. Als u er niet uitkomt, dan helpt Dorpsplein Heesch u graag met raad en daad. Zodat u er niet alleen voor staat en snel de juiste informatie ter beschikking heeft.

Maar u mag ons ook bellen als u met een kleine zorgen zit zoals: 

  • U zou het wel leuk vinden om thuis eens bezoek te ontvangen
  • Of eens wat vaker de deur uit willen gaan
  • Of u hebt wat boodschappen nodig
  • Er is in huis iets kapot gegaan (simpele klusjes; we verbouwen geen huizen!)
  • Of incidenteel wat klein onderhoud voor uw tuintje (we zijn ook geen vervanging voor de hovenier!)
  • Enzovoort , enzovoort ……

Het is duidelijk dat onze vrijwilligers veel voor u kunnen betekenen. En kan u iets voor een ander betekenen, laat het dan weten. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Het zou helemaal super zijn wanneer de ene dienst zou leiden tot een wederdienst.

Bijvoorbeeld: Een vrijwilligers helpt even met klein onderhoud in uw tuin; zelf bent u misschien handig met de naaimachine; maakt u in de tussentijd een broek wat korter.

U kunt ons via de telefoon of via de mail bereiken, ook als u gewoon zin hebt in een praatje.

 

 

samenwerken

Contact:

Dorpsplein Heesch
Misse 4
5384 BZ  HEESCH
Tel. 06 12 997 409
vraag@dorpspleinheesch.nl

Het Dorpsplein is momenteel alleen via de telefoon of via de mail bereikbaar.