Ben jij geïnteresseerd in andere culturen en houd je van gezelligheid?Een paar enthousiaste vrouwen uit de wijk 't…

Geplaatst door Dorpsplein Heesch; de sociale vraagbaak op vrijdag 11 mei 2018

 

 

 

Buur(t)vrouwennetwerk Heesch

Internationale vrouwendag in de Pas

Samen met Ons Welzijn en Vluchtelingenwerk heeft het Dorpsplein actief bijgedragen aan de totstandkoming van het bovengenoemde vrouwen netwerk. Het netwerk komt tweewekelijks bij elkaar en heeft een gevarieerd programma. Het doel ervan is om elkaars culturen te leren kennen, en de buitenlandse vrouwen te ondersteunen bij het leren van de taal en het vinden van (vrijwilligers)werk.Wil je deelnemen aan dit netwerk, meld je dan via het contactformulier op deze site even aan. Je kunt ook bellen: 06-21481414.

Inmiddels heeft het Dorpsplein dit jaar een tweetal buurtfietstochten georganiseerd. De eerste rondom de Heilige Eik, de tweede in de wijk rondom Werkkracht. In beide gevallen werd vanaf de voorbereiding samenwerking gezocht met andere organisaties, zoals Scouting Heesch, Werkkracht en KBO voor het gebruik van de duo- fietsen. Het leverde in beide gevallen een aantal belangstellenden op.

De Scouting en Werkkracht fungeerden als goede gastheren gastheren, zodat de deelnemers na de rit nog gezellig konden blijven buurten. Voor Dorpsplein Heesch was dat een mooi moment om bij de deelnemers te informeren of er nog wijkbewoners zijn die extra aandacht behoeven.

In de Wijk Meurs en Maas is eind november huis aan huis een enquête verspreid op het gebeid van zorg en welzijn. De uitkomsten hiervan zullen worden vergeleken met de uitslagen van de landelijke gemiddelden. Zo nodig nemen we op basis van deze uitslag nader contact op met de gemeenten en/of Ons Welzijn.

Buurtfietstocht