Elke week worden er honderden ouderen opgenomen in het ziekenhuis na een val. 42% Van deze vallende mensen is vervolgens bang en gaat daarom activiteiten vermijden.

FysioCentrum Heesch gaat, met een geriatrie fysiotherapeut, een valpreventietraining verzorgen en daar kunt u zich voor opgeven. De training is op maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in sporthal Lindershof en loopt van 11 februari tot 8 april. De eigen bijdrage voor deze training is € 40,– (dat is € 5,– per middag). De lage bijdrage is mogelijk door subsidie van gemeente Bernheze.

Wilt u ook weer meer meedoen in de maatschappij en veiliger op pad, meldt u dan telefonisch aan voor het intakegesprek. U moet namelijk nog een kwartier zelfstandig zonder hulpmiddel kunnen lopen om deel te kunnen nemen.
Opgeven kan van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur via nummer 0412-457067, bij FysioCentrum Heesch, Verdilaan 48, 5384CJ Heesch

Afgelopen najaar is er ook een training geweest. De deelnemers waren zeer enthousiast en de algemene reactie was “dat had ik al 10 jaar geleden moeten doen”.

Let op! Er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar. Geef u dus direct op.
Deze training is geïnitieerd door Dorpsplein Heesch – de sociale vraagbaak –