Ter gelegenheid van Valentijnsdag heeft de activiteitenbegeleiding van Heelwijk samen met het vrouwennetwerk van Heesch een gezellige middag gehouden op donderdagmiddag 14 februari. De Gasterij puilde uit met Nederlandse bezoekers en Heeschenaren van buitenlandse afkomst met hun kinderen. De nieuwe Heeschenaren brachten de meest lekker hapjes mee uit eigen keuken. Deze vonden gretig aftrek. Maar er was ook muziek en zang van de Zeezwabbers, dans door een Thaise danseres en prachtige kleding bij de gasten, afkomstig uit andere culturen. Gelukkig was ook vrouw Antje met haar klompen aanwezig. Er waren o.a. vertegenwoordigers uit Polen, Syriƫ, Jemen, Iran, Thailand, China en Indonesiƫ.

Over al deze mensen werd een stukje levensverhaal verteld. Hoe is het om opeens in Heesch te wonen, hoe is het als je voor het eerst sneeuw ziet. Of hoe verloopt een huwelijksaanzoek in Iran eigenlijk; hoe is het daar als je christelijk bent? En hoe word je nu eigenlijk Nederlander. In Heelwijk werken nu al veel vrijwilligers van buitenlandse afkomst. Goed voor de taal, een goede voorbereiding op werk.

Deze middag geeft aan dat juist op de wederzijdse kennismaking en echt met elkaar in gesprek gaan in de toekomst nog een vervolg kan worden gegeven. Ook voor de kinderen een mooie gelegenheid om eens een echte Nederlandse opa of oma te krijgen. En wie vindt het nu niet leuk om er een vrolijk kleinkind bij te krijgen?